Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen gamer székre lesz szükséged a tökéletes játékélményhez?

Milyen gamer székre lesz szükséged a tökéletes játékélményhez?

Az igazi játékosok ma már nem csak számítógépük teljesítményére kell odafigyelniük. A videokártya és a különböző perifériák mellett egyre fontosabbá váltak az olyan kiegészítők is, melyek célja a kényelmes játékélmény biztosítása. Ilyen például a gamer szék is, mellyel egyre több profi játékos és online streamer videóiban láthatunk.

A gamer szék lényege, hogy akár egy több órás online meccs során is garantálja a kényelmes és egyben egészséges testtartást. Éppen ezért érdemes olyan darabot választani, ami megfelel bizonyos fontos kritériumoknak. 

Az egyre nagyobb igényeknek köszönhetően természetesen a kínálat is megnövekedett, és a rengeteg lehetőség közül egyre nehezebb kiválasztanunk a tökéletes gamer széket. Most hoztunk egy rövid útmutatót, mely segít abban, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő darabot, melyben te lehetsz a virtuális harctér királya!

 

Mitől válik egy szék „gamer-ré”?

Sokan úgy gondolják, a kifejezetten játékosok számára tervezett székek nem többek egyszerű reklámfogásnál. Fogj egy átlagos terméket, tervezd újra a megjelenését és tedd a neve elé a „gamer” címkét. És voilá! Máris kész az új, piaci rést betöltő csoda-portéka!

Az igazság azonban az, hogy a gamer szék egy olyan kiegészítő, mely az elszánt játékosok számára valóban fontos. Hogy miért?

A hagyományos irodai székektől eltérő módon a gamer székek kialakítása jóval ergonomikusabb. Ez azt jelenti, hogy jobban tartja a hátat, ami segít a több órás egyhelyben ülés által okozott hátfájás és gerincbántalmak elkerülésében. Éppen ezért fontos, hogy a lehető legjobb minőségű darabot válaszd magadnak, de erre hamarosan bővebben is visszatérünk.

De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gamer székeket kifejezetten a játékosoknak tervezték, ami a dizájnon és a kényelmi funkciókon egyaránt észrevehető. Ezek nem egyszerű bútordarabok, már csak rendkívül menő, futurisztikus megjelenésüknek köszönhetően sem. 

Arról már nem is beszélve, hogy az igazán extra darabok olyan megoldásokkal is rendelkeznek, mint a karfába épített egérpad vagy épp a beépített ülésfűtés és masszázs funkció.

Persze ezek már csak olyan luxus adalékok, amikre nem feltétlenül lesz szükséged, ha szeretnéd megtalálni a számodra tökéletes, kényelmes darabot. De nézzük meg, mik azok az alapvető szempontok, amikre mindenképp oda kell figyelned, ha nem szeretnél mellé nyúlni a vásárlás során!

 

A legfontosabb szempont: a kényelem

Saját gamer széked kiválasztása során a legfontosabb szempont a kényelem. Elvégre te sem szeretnéd, ha sajgó háttal vagy görcsbe rándult nyakkal kellene végig játszanod egy maratoni online meccset, igaz? Éppen ezért olyan székre lesz szükséged, mely amellett, hogy jól néz ki, képes gerinced számára biztosítani akár több órán keresztül is a megfelelő testtartást.

Itt jön képbe az ergonómia. Az ergonómia az a tervezési elv, mely a látványos dizájn mellett szem előtt tartja az emberi fiziológiát is. A legtöbb gamer szék különféle ergonómiai jellemzőkkel rendelkezik.

Ilyen többek közt az állítható magasság, a több irányba mozgatható kartámasz, a puha és kényelmes fejrész vagy épp a deréktámasztó párna. Ezek mindegyike segít abban, hogy az ideális testtartást és kényelmes pozíciót akár hosszú órákon keresztül fenntartsuk, anélkül, hogy megfájdulna a derekunk vagy sajogni kezdene a gerincünk.

Ha azt szeretnéd, hogy szenvedélyed ne menjen fizikai egészséged rovására, az egyik legfontosabb szempont, hogy olyan széket válassz, melynek állítható a magassága. A helyes testtartás szempontjából ugyanis kiemelkedően fontos, hogy ülés közben a lábszáraid egyenesek legyenek.

De hasonlóan lényeges kritérium az erős háttámla is, mely a gerincgörbület támogatásával segít abban, hogy a hátad a több órás játék során se fájduljon meg, és hosszú távon elkerülhesd a rossz testtartásból adódó gerincbántalmakat.

 

Nem mindegy, miből készül

A gamer székek széles kínálata természetesen nem csak kialakításban, de anyagminőségben is megosztja a piacot. Mint ahogyan minden kiegészítő terén, úgy itt is akadnak könnyen amortizálódó, hamar kopó darabok. Egy igazán jó minőségű gamer szék azonban hosszú távú befektetés, melyben akár 5-10 évig is kényelmesen ülve indulhatsz a virtuális harcmezőkre.

A két legelterjedtebb megoldás a műbőr és a szövet szék, melyeknek természetesen egyaránt megvannak a maguk előnyei és hátrányai is.

A műbőr székek például könnyen tisztíthatók, azonban hosszabb távon egy ilyen székbe könnyen beleizzadhatunk, különösen a melegebb, nyári délutánokon. a szövet székek ezzel szemben nehezebb takarítani, azonban nagy melegben is kényelmesek, és akár több órát is lazán eltölthetünk bennük.

Mindkét megoldás között találhatunk gyengébb minőségű és tartós darabokat is, az tehát, hogy melyiket választjuk, leginkább egyéni preferenciáinktól függ. A lényeg, hogy jó minőségű anyagból készült széket válasszunk, mely hosszú távon kényelmes és tartós is egyben.

 

Jobb befektetés egy drágább széket választani?

Sokan gondolják úgy, hogy akkor hozzák a legjobb döntést, ha ár alapján választanak, hiszen a világmárkák által gyártott, drága darabok egészen biztosan tartósak is lesznek. Ugye?

Az igazság azonban az, hogy az ilyen székek esetében sokszor csak magát a márkát kell megfizetni, és pénzünkért cserébe nem feltétlenül kapunk annyi pluszt, hogy megérje az extra befektetés.

Éppen ezért a tökéletes gamer szék kiválasztása során az ár helyett érdemes mindig az ergonómiai tényezőkre és az anyaghasználatra koncentrálni. Ár szempontjából már a középkategóriában is találhatunk olyan megoldásokat, melyek kialakításuknak köszönhetően nem csak kényelmesek, de hosszú évekig hű társaink lehetnek a virtuális harcok során.

Tartalomhoz tartozó címkék: gamer szék