Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tökéletes hangminőség megfizethető áron? Bemutatjuk a White Shark DSM-01 Zonis streamer mikrofont

Tökéletes hangminőség megfizethető áron? Bemutatjuk a White Shark DSM-01 Zonis streamer mikrofont

Néhány évvel ezelőtt egy profi minőségű házi stúdió felépítése sokak számára még elérhetetlen álomnak tűnt. Az online streaming szolgáltatások népszerűsége azonban magával hozta a profi stúdióeszközök iránti, megnövekedett keresletet is, melynek köszönhetően ma már egy kezdő stúdió berendezésére nem feltétlenül kell milliókat költenünk.

A White Shark DSM-01 Zonis egy kezdő kondenzátor mikrofon szett, mely megfizethető áron tartalmaz minden olyan apróságot, amire szükségünk lehet a kiváló hangminőségű streamek készítéséhez.

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy nem csak a fanatikus játékosok számára lehet hasznos kiegészítő! Tarts velünk, és megmutatjuk, miért!

 

Kiváló ár-érték arányú megoldás, nem csak profi streamerek számára! Bemutatjuk, mit tud a White Shark DSM-01 Zonis kondenzátor mikrofon.

Mit találunk a dobozban?

A White Shark DSM-01 Zonis szép, méretes dobozban érkezik, melynek már a dizájnja is ígéretes. A készítők láthatóan nem a cicomás, kirívó megjelenésre törekedtek, sokkal inkább a letisztult, határozott küllem dominál, ami meglehetősen jó előjelnek mondható. A csomagolása minősége is kiváló, a dobozt belülről puha szivacs ágy borítja, melynek köszönhetően sem az eszköz, sem pedig annak kiegészítői nincsenek kitéve a sérülés lehetőségének még szállítás közben sem.

Szerencsére a termék kibontása után sem kel csalódnunk. A White Shark DSM-01 Zonis karos stúdió mikrofon szett minden olyan fontos kelléket tartalmaz, melyre szükségünk lesz ahhoz, hogy megtegyük az első lépéseket saját, kezdő stúdiónk felépítése fel.

A készletben a kondenzátor mikrofon mellett egy állítható karos állvány, valamint a tökéletes minőségű közvetítéshez és hangrögzítéshez szükséges, két darab szűrő is megtalálható.

Az egyik mikrofonszivacs, mely kisebb, kompakt megoldást jelent, a másik pedig egy nagyobb pop filter, mely az állványhoz rögzíthető. Ez a rendkívül hasznos kiegészítő a mikrofon és a szánk közé helyezve fogja fel az erős levegőáramlás által előidézett, nem kívánt akusztikai hatásokat.

A dobozban található pop filter egyébként jó minőségű, sűrű szövetből készült, a gyártó egyáltalán nem próbált spórolni az anyaghasználaton. Annak érdekében, hogy a felcsavarozás során ne sértse fel az állványt, a rögzítő részt külön szivacsréteg védi.

Ez a védelem egyébként a dobozban található, többi kiegészítőre is jellemző, amiből jól látható, hogy a tervezők a legapróbb dolgokra is odafigyeltek a relatíve alacsony ár ellenére is.

A dobozban a mikrofonon, az állványon és a szűrőkön kívül egy 2,5 méter hosszúságú USB kábelt, az állvány fixálásához szükséges satut, valamint a mikrofontartó rezgéscsillapítót is találhatunk.

Az alkatrészek mind fémből készültek, leszámítva azokat az apróbb darabokat, melyek esetében az egyszerűbb mozgás miatt szükséges volt a műanyag használata. Ez azt jelenti, hogy pénzünkért cserébe összességében egy stabil, masszív kis szettet kapunk, mely rendszeres használat mellett is kifejezetten strapabíró lesz, és jó szolgálatot tehet akár a napi rendszerességű streamek során is.

 

A White Shark DSM-01 Zonis egy 16 mm átmérőjű kondenzátorral rendelkező, kardioid iránykarakterisztikájú mikrofon. A kardioid iránykarakterisztika azt jelenti, hogy a mikrofon a hangot nem minden irányból, hanem kifejezetten egy adott oldalról rögzíti.

 

Mit tud a mikrofon?

A White Shark DSM-01 Zonis egy 16 mm átmérőjű kondenzátorral rendelkező, kardioid iránykarakterisztikájú mikrofon. A kardioid iránykarakterisztika azt jelenti, hogy a mikrofon a hangot nem minden irányból, hanem kifejezetten egy adott oldalról rögzíti.

Ez egy stream során hatékony megoldást jelent a környezeti zajok kizárására, melynek következtében tökéletes, tiszta minőségben továbbíthatjuk vagy rögzíthetjük a beszédhangot.

Használata rendkívül egyszerű, az USB csatlakozásnak semmiféle különleges kiegészítőt nem igényel. Elég csak csatlakoztatnunk a számítógép USB portjához, és egy rövid beállítás után máris tökéletesen használható.

A mikrofon beállításaival és használatával kapcsolatban viszont érdemes végigfutni a dobozban található, angol nyelvű használati utasításon, mely minden fontos kérdésre megadja a választ.

A mikrofon kialakítása egyszerű és letisztult, valamint masszív is egyben. Az eszköz (csakúgy, mint a korábban említett kiegészítők) teljesen fémből készült, ami az esetleges véletlen ütéstől vagy eséstől is képes hatékonyan megkímélni a kondenzátort.

A frekvenciája 30 Hz-től 16 KHz-ig terjed, ami azt jelenti, hogy a beszédhang, és akár más forrásokból származó, például bizonyos hangszerek hangjának rögzítésére is.

A beszédhangot alapvetően tisztán és zajmentesen veszi, nincs zavaró sistergés és a háttérzajoktól sem kell tartanunk. A pop filter használatával szép, tiszta, jól érthető beszéd rögzíthető, ami rendkívül fontos azok számára, akik úgy döntenek, hogy profi streamer karrierbe szeretnének végni.

 

Kiknek ajánlott a DSM-01 Zonis streamer mikrofon használata?

 

Kiknek ajánlott a DSM-01 Zonis streamer mikrofon használata?

Összességében elmondható, hogy a White Shark streamer mikrofonjának nem csak azok vehetik hasznát, akik kiváló hangminőségben szeretnének online közvetítéseket készíteni saját Twitch vagy YouTube csatornájukra.

Az eszköz kényelmes megoldást biztosít azoknak a gamereknek is, akik számára fontos, hogy játék közben kényelmes módon, mégis jó minőségben tudjanak kommunikálni játékostársaikkal.

Jó megoldás lehet azok számára, akik profi podcast készítésébe vágnának, és akár azoknak is, akik az online csevegések, meetingek során szeretnének a laptopjuk beépített mikrofonja helyett valami sokkal komolyabb minőségű, megbízható alternatívával részt venni.

Sőt, paramétereinek és olyan kiegészítőinek köszönhetően, mint a csomagban megtalálható pop filter, akár a hobbi dalszerzők és énekesek is kedvükre kísérletezhetnek a DSM-01 Zonis kondenzátormikrofon használatával.

 

Végeredmény: megéri az árát vagy sem?

Összességében elmondható, hogy habár a White Shark DSM-01 Zonis egy belépő kategóriájú stúdiómikrofon, ár-érték arányban az egyik legjobb megoldás, amivel ma a piacon találkozhatunk.

A hangminőséget és kialakítását tekintve is jó megoldás, melyet mindenkinek csak ajánlani tudunk, aki költségkímélő, mégis jó megoldást keres a saját házi stúdió építésére és a streamer karrier hatékony beindítására.

Tartalomhoz tartozó címkék: mikrofon